Vertinnen is een veel toegepaste oppervlaktebehandeling in de conservenindustrie. Reden hiervoor is dat een tinlaag niet giftig is en voedsel geen bijsmaak geeft. Vertinnen wordt hierdoor veel gebruikt bij blikken om voedsel in te bewaren. Daarnaast biedt vertinnen een goede roestwerende laag en is het resistent tegen tal van chemische stoffen.

 

Voor het vertinnen van metalen onderdelen kunnen wij een maximale maat verwerken van 2900mm x 200mm x 1100mm (lxbxh).

 

 

Soldeerbaarheid en roestwerende laag        

Vertinnen is een proces dat op verschillende metalen, een verschillend voordeel biedt. Zo biedt vertinnen op koper(legeringen) het voordeel dat oxidatie wordt voorkomen en zodoende de elektrische eigenschappen en soldeerbaarheid verbeterd wordt. Daarnaast biedt een galvanische tinlaag ook een roestwerende laag. Vertinnen wordt daarom in de elektronica industrie veel ingezet.

 

Methode / proces vertinnen

Het vertinnen van metalen onderdelen doen wij op de volgende methode:

  • Biologisch dompel ontvetten + spoelen
  • Elektrolytisch kathodisch ontvetten + spoelen
  • Beitsen + spoelen
  • Elektrolytisch anodisch ontvetten + spoelen
  • Neutraliseren + spoelen
  • Proceslaag aanbrengen (vertinnen)
  • Spoelen
  • Drogen

 

Toepassingen vertinnen

Vertinnen is een roestwerende oppervlaktebehandeling en heeft een goede soldeerbaarheid. Een tinlaag is daarnaast ook niet giftig en het biedt geen bijsmaak. Vandaar dat vertinnen veel gebruikt wordt in onderstaande branches::

  1. Conservenindustrie, bijv. Cola blikjes of ingeblikt voedsel
  2. Elektronica industrie
  3. Productie van schaatsen

 

Twijfelt u of wij uw product kunnen vertinnen of wat de beste oppervlaktebehandeling is? Wij voorzien u graag van advies en denken graag met u mee! Bel ons op 0227 60 00 33 of maak gebruik van ons contactformulier.