Wilt u uw aluminium zwart laten anodiseren? Galvano van Wolferen is de oppervlaktebehandeling specialist waar u naar op zoek bent. Dankzij onze jarenlange ervaring, kennis en kundige vakmensen kunnen wij uw aluminium op de juiste wijze zwart anodiseren. Hoe dat precies in zijn werk gaat leggen we u graag uit.

Hoe werkt zwart anodiseren?

Anodiseren is een oppervlaktebehandeling. Tijdens het anodiseren wordt er op het aluminium een elektrochemisch proces toegepast. Tijdens het proces wordt er een zwarte oxidelaag gevormd op het aluminium. Deze laag biedt bescherming aan het aluminium en dient daarnaast als sierlaag. Het zwart anodiseren wordt met name toegepast op aluminium dat wordt ingezet in de meubelindustrie. Maar kan uiteraard op alle producten van aluminium worden toegepast. Naast zwart anodiseren is het ook mogelijk om dit in andere kleuren uit te laten voeren.


Het proces van zwart anodiseren verloopt als volgt:

  1. Het aluminium wordt zo goed mogelijk gereinigd.
  2. U kunt het aluminium laten etsen. Dit is niet noodzakelijk, maar kan de dikte van het materiaal verkleinen.
  3. Via een elektrochemisch proces wordt de oxidelaag gevormd op het aluminium. Deze laag wordt opgebouwd uit het materiaal zelf. Er wordt dus geen extra laag op het aluminium gevormd.
  4. Wanneer de laag is gevormd wordt het aluminium geseald. Dit wordt gedaan door het aluminium onder te dompelen in een bad met heet water. Hierdoor groeit de laag dicht en is deze hard, slijtvast en corrosiebestendig.

Voordelen van aluminium zwart anodiseren

Aluminium zwart anodiseren kent verschillende voordelen. Een van die voordelen is dat het oxidelaagje het aluminium beschermd. De corrosieweerstand wordt verhoogt en daardoor blijft het aluminium langer mooi. Dit is weer goed voor de duurzaamheid van het aluminium en zorgt ervoor dat het materiaal langer mee gaat. Daarnaast dient zwart anodiseren van aluminium in de meeste gevallen voor het verfraaien van het product. Dankzij het anodiseren wordt het aluminium mooier en kan het toegepast worden in bijvoorbeeld de meubelbouw.

Wilt u uw aluminium zwart laten anodiseren? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en vertellen u meer over onze werkwijze.