Steeds vaker wordt aluminium gebruikt voor onderdelen van machines en apparaten. Doordat aluminium licht van gewicht is, is het een ideaal materiaal om te gebruiken als mechanische component, snel bewegende dragers of onderdelen en omkastingen. Ook in de automotive wordt aluminium steeds vaker gekozen voor technische en mechanische componenten. Om het aluminium slijtvaster en corrosiewerend te maken is het mogelijk om nikkel erop aan te brengen.

Nikkel en aluminium

Om aluminium onderdelen goed in te zetten in bovengenoemde toepassingen en agressieve omstandigheden, moeten deze eerst resistent gemaakt worden tegen corrosie en slijtage. Het veredelen van het aluminium moet voldoen aan hoge technische eisen. Daarnaast moet er rekening worden gehouden met de complexiteit van de vorm en de precisie van de onderdelen. Met name omdat de onderdelen van aluminium vaak voor hele specifieke doeleinden worden ingezet.

Nikkel op aluminium aan laten brengen door Galvano van Wolferen

Bij Galvano van Wolferen hebben wij een productielijn waarmee wij aluminium onderdelen chemisch kunnen vernikkelen. Wij zijn al meer dan 65 jaar specialist op gebied van oppervlaktebehandelingen en veredelingstechnieken. Met ons productieproces verduurzamen wij metalen producten door een laag aan te brengen. Dit doen wij op verschillende manieren, bijvoorbeeld door nikkel chemisch op aluminium aan te brengen.

Waarom chemische nikkel als oppervlakte behandeling voor aluminium?

Een eigenschap van een chemisch nikkellaag op aluminium is de uniformiteit van de laag en de nauwkeurigheid waarmee de laag op het onderdeel kan worden aangebracht. Wanneer het aluminium onderdeel een complexe vorm heeft is dit dus geen probleem en kan het behandeld worden.

Andere technische eigenschappen om voor chemische nikkel op aluminium te kiezen zijn:

  • Gaten in het onderdeel behouden hun vorm en precisie met deze behandeling
  • Dankzij de nikkellaag wordt het onderdeel geschikt om te gebruiken als mechanisch zwaar belast onderdeel
  • De nikkellaag is ook geschikt als onderdeel voor soldeer toepassingen
  • De laag is hard, slijtvast en corrosiewerend

Meer informatie

Wilt u meer weten over nikkel op aluminium? Galvano van Wolferen helpt u graag en geeft u advies. Neem voor meer informatie contact met ons op via 0227 – 60 00 33 of vul ons contactformulier in.