Het slijpen en polijsten van RVS wordt vaak gedaan als er schade of oneffenheden verwijderd moeten worden. Denk hierbij aan pitjes en krassen. Doordat het handmatig en machinaal verwijderd kan worden zorgt dit voor een goede afwerking. Galvano van Wolferen is specialist op het gebied van oppervlakte behandelingen en vertellen graag wat wij voor u kunnen betekenen.

 

Slijpen

 

Er wordt meestal geslepen voor hetverwijderen van pitjes en krasjes of van scherpe randjes. Maar slijpen kan ook gebruikt worden als voor- of nabehandeling van het galvaniseren. Doordat de rvs geslepen is zullen er geen problemen ontstaan tijden het galvaniseren en zorgt het voor een goede deklaag. Ook helpt het slijpen de corrosiebestendigheid te verbeteren. Wij kunnen op elke ruwheid slijpen zodat het altijd het gewenste resultaat behaalt.

 

Polijsten

 

Bij het polijsten is het noodzakelijk om dit door vakmensen te laten doen. Het gebruiken van de juiste apparatuur en de juiste werkmethode is hierbij noodzakelijk. Het polijsten zorgt ervoor dat uw metaal goed en mooi wordt afgewerkt. U kunt kiezen voor een hoogglans of matte afwerking. Bij het polijsten wordt de oxide- en walshuid verwijderd en de lasnaad wordt schoon gemaakt. Kleine rvs-constructies zijn handmatig simpel te slijpen en polijsten. De grote constructies worden machinaal behandeld.

Wilt u meer weten over het slijpen en of polijsten van RVS of bent u benieuwd wat wij hierin voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 0227 - 60 00 33.