Staal is een grondstof met veel mogelijkheden. Een nadeel van staal is dat het zeer vatbaar is voor corrosie. Om staal te beschermen tegen lucht, zout en vocht is verzinken een van de beste oplossingen. Dit is noodzakelijk om te voorkomen dat uw stalen onderdelen zullen gaan roesten.

Er zijn diverse manieren waarop metaal kan worden verzonken. Hieronder zeven verschillende methoden om een zinklaag aan te brengen op staal.

Discontinu thermisch verzinken

Thermisch verzinken is een dompelproces, waarbij de stalen objecten worden gedompeld gedurende een korte tijd. De vloeibare zink waarin de objecten gedompeld worden, heeft een temperatuur tussen de 455 en de 465°C. Hierdoor ontstaat er een laag van zink- ijzerlegeringen, afgedekt door een zinklaag op het ijzer- of staaloppervlak. De laagdikte komt ongeveer tussen de 50 en de 150 µm en het zinklaaggewicht is tussen de 350 tot ca 1050 g/m².

Centrifuge verzinken

Deze manier van verzinken is ook een thermisch verzinkproces, maar in dit geval gaat het om de kleinere onderdelen zoals bouten, moeren en schetsplaten. De stalen onderdelen worden na de voorbehandeling in korven gedompeld in het zinkbad. Het zinkbad wordt op een temperatuur gebracht van 530 - 560°C. Hierna worden ze in een centrifuge gelegd, waarna het niet gereageerde zink wordt weggegooid. Hierdoor wordt de zinklaag ietwat minder dik dan bij het discontinu thermisch verzinken.

Continu verzinken

Bij continu verzinken wordt de te verzinken plaat voor langere tijd in een zinkbad gedompeld. Hierbij ontstaan zinklagen met een dikte van 15 – 30 µm. In de praktijk ligt het dubbelzijdige zinklaaggewicht tussen de 200 – 450 g/m². Over het algemeen is het meest gebruikelijke zinklaaggewicht 275 g/m² en heeft het een dikte van ongeveer 19 µm per plaatzijde. In sommige gevallen is het zo dat er bij plaatmateriaal aan weerzijden de lagen van verschillende diktes zijn aangebracht.

Sherardiseren

Tijdens dit proces worden de te verzinken onderdelen in een afgesloten roterende trommel met zinkpoeder verhit tot een temperatuur van tussen de 380 en 410 °C. Het zink verbindt zich door diffusie met het basismateriaal. Hierdoor ontstaat er een gelijkmatige, hittebestendige en slijtvaste laag die een duurzame corrosiewering bevat. De laagdikte die wordt verkregen door middel van dit proces ligt tussen de 15 – 25 µm. Het wordt voornamelijk toegepast op kleinere onderdelen die bestaan uit koolstofstaal en gelegeerd staal. Maar ook verenstaal, gietstaal en gietijzer kunnen gesherardiseerd worden.

Zinkspuiten/metalliseren

Het spuiten van zink wordt gedaan door middel van draad of poeder met behulp van een metalliseerpistool. Het te bewerken materiaal dient vooraf blank gestraald te zijn. Tijdens dit proces is het belangrijk dat de temperatuur en de vochtigheidsgraad, net als de tijd tussen het spuiten en het aanbrengen van de zinklaag, nauwkeurig worden gecontroleerd. Over het algemeen wordt er een zinklaagdikte van 25 – 250 µm verkregen.

Elektrolytisch verzinken

Tijdens dit galvanische proces worden er, via elektrolytische weg, zinklagen neergeslagen op het platte metaaloppervlak. De dikte van deze lagen variëren van 1 – 25 µm. Tijdens de nabehandeling in chroomzuur of bichroomaatoplossing vertonen de materialen vaak een groengele tot metalliek blauwe transparante tint. Dit proces is er ook waarbij er een dun laagje wordt aangebracht van tussen de 1 – 3 µm. Dit dient als een tijdelijke roestwering bij opslag binnenshuis en dienen vooraf met moffellakken of luchtdrogende verf te worden gespoten.

Mechanisch verzinken

Mechanisch verzinken is een proces waarbij op mechanische manier verbindingsartikelen, zoals bouten, moeren en beugels van zink worden voorzien. De onderdelen worden na de chemische voorbehandeling in een roterende meerhoekige trommel gestort. Dit samen met glaskorrels, water en chemicaliën. De trommel gaat draaien en er wordt een speciaal chemisch product toegevoegd dat ervoor zorgt dat er een koperlaagje neerslaat op het metallisch blanke staal. Dit is de basis voor de hechting van de zinklaag. Daarna worden er zinkpoeder en hulpstoffen toegevoegd die door de draaiende beweging van de trommel en door de glasparels op het oxidevrije oppervlak worden gehamerd. Hierdoor ontstaat er een gelijkmatige zinklaag met een dikte die kan variëren van 3 tot 85 µm. De onderdelen kunnen nog als nabehandeling gechromateerd of geolied worden.

Wilt u meer weten over het verzinkproces? Voor meer informatie kunt u gebruik maken van ons contactformulier of bel ons via 0227-600033.