Bel me terug

Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Carterpan patineren

Onlangs hebben wij voor een particuliere klant deze carterpan mogen patineren. Deze carterpan wordt gebruikt in de motorkap van een oude auto. Tijdens het patineren krijgt het aluminium een verouderde uitstraling. Om de carterpan passend te maken bij de uitstraling van de auto hebben we deze gepatineerd.

Tijdens het patineren wordt er op een kunstmatige manier een oxidelaag aangebracht op de carterpan, wat het een natuurlijke kleur geeft. Naast dat het een mooie kleur aan het materiaal geeft, werkt de oxidelaag ook beschermend tegen roest.

Een doorlopend proces

Tijdens het patineren wordt de carterpan geoxideerd. De laag die wordt gevormd wordt bepaald door de temperatuur en luchtvochtigheid. Patineren is een doorlopend proces, de verkleuring gaat door. Deze kleur ontstaat doordat we de carterpan in een speciaal bad met beits onder hebben gedompeld. Vervolgens hebben we het geschuurd, geëgaliseerd en weer ondergedompeld. Dit proces hebben we herhaald totdat de carterpan de gewenste kleur heeft gekregen.

Uw product laten patineren

Laat uw product patineren door specialist Galvano van Wolferen. Dankzij onze jarenlange ervaring, kennis en expertise kunnen wij uw product op de juiste manier behandelen. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0227 – 60 00 33.