Galvano van Wolferen kan staal en metaal zwart anodiseren. Dit geeft een fraai en mooi uiterlijk aan het staal. Dit wordt vaak toegepast op staal voor interieur en meubelbouw. Tijdens het anodiseren wordt staal of metaal omgezet in een decoratieve, duurzame, corrosiebestendige en slijtvaste laag. Dit gebeurt middels een elektrochemisch proces en zwavelzuur. Bij anodiseren wordt de slijtvaste laag opgebouwd uit het metaal. Er komt dus geen extra laag op het metaal.

Hoe werkt zwart anodiseren?

Tijdens het proces van zwart anodiseren doorloopt het metaal de volgende stappen: het wordt eerst goed gereinigd. Er kan voor worden gekozen om het metaal te etsen. Dit is niet verplicht, maar kan ervoor zorgen dat de dikte van het metaal verkleind wordt. Zodra dat is gedaan wordt het metaal geanodiseerd en wordt de zwarte laag gevormd. Als laatste stap wordt het metaal geseald in een koud bad en wordt het volledig afgesloten.

Welke voordelen kent zwart anodiseren?

Wilt u uw metaal zwart laten anodiseren? Dan zit u bij Galvano van Wolferen goed. Wij geven u graag een aantal redenen waarom anodiseren een goede keuze is:

  • Anodiseren geeft het metaal een mooi en decoratief uiterlijk, terwijl het metaalkarakter behouden blijft en niet verloren gaat.
  • Anodiseren zorgt voor een langere levensduur van het metaal of staal.
  • Dankzij het anodiseren is er minder onderhoud nodig.
  • Het is duurzaam, kleurecht en corrosiebestendig.

Uw metaal of staal laten behandelen

Galvano van Wolferen is al ruim 65 jaar specialist op het gebied van diverse oppervlaktebehandelingen. Wij hebben voor iedere toepassing de juiste behandeling. Wij helpen u graag verder en geven u advies over de mogelijkheden. Dankzij onze behandelingen wordt uw metaal duurzamer en corrosiebestendig.

Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? Bekijk dan hier alle oppervlaktebehandelingen die wij aanbieden. Voor persoonlijk advies en meer informatie kunt u het beste contact met ons opnemen via 0227 – 60 00 33 of maak gebruik van ons contactformulier.