Bel me terug

Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Corrosie voorkomen met SurTec 650

Middels SurTec 650 kan het chromateren op een milieuvriendelijke plaatsvinden. Bij de voorbehandeling wordt er geen gebruik gemaakt van 6-waardig chroom. Middels het SurTec 650 chromateren wordt er een chromaatlaag of conversielaag gevormd op het aluminium. De bovenste laag van het aluminium wordt omgezet in een aluminiumverbinding. Het gaat om een dunne laag, die goede bescherming tegen corrosie biedt. Daarnaast is de SurTec 650 laag een goede basis voor de hechting van laksoorten.

Het proces van SurTec 650

De SurTec laag wordt aangebracht op het aluminium middels dompelprocessen. Het product wordt in grote baden gedompeld en doorloopt zo het volledige proces. De stappen hiervan zijn als volgt:

 1. Alkalisch ontvetten
 2. Spoelen
 3. Zuur beitsen
 4. Spoelen
 5. Demi-spoelen
 6. SurTec 650
 7. Spoelen
 8. Spoelen in demi-water
 9. Drogen

Door de chemische bewerking wordt de toplaag omgezet in een aluminiumverbinding. Dit ontstaat door het SurTec chromateren. De SurTec laag biedt bescherming tegen roest. Wij kunnen de volgende maximale maatvoering behandelen: 2400 x 1800 x 1400 mm.

Deze oppervlaktebehandeling wordt vooral toegepast op producten voor de defensie. Daarnaast voeren wij dit onder andere ook uit voor marineschepen. Uiteraard kan het ook voor andere toepassingen worden ingezet.

Eigenschappen van SurTec 650

Een aantal eigenschappen van SurTec 650 zijn:

 • Zonder laklaag is het bestand tegen temperaturen tot 100 graden met slechts minimale teruggang corrosiebestendigheid.
 • Lage oppervlakteweerstand.
 • Het is toegelaten door GSB en Qualicoat.

Specialist in SurTec 650 chromateren

Galvano van Wolferen is specialist op het gebied van SurTec 650 chromateren en andere oppervlaktebehandelingen. Dankzij onze jarenlange ervaring, kennis en expertise kunnen wij u goed adviseren over de juiste behandeling van uw metaal. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u advies? Neem dan contact met ons op via 0227 – 60 00 33 of maak gebruik van het contactformulier. Galvano van Wolferen helpt u verder!