Bel me terug

Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Chromateren van aluminium

Aluminium chromateren wordt bij Galvano van Wolferen in Wieringerwerf (Noord-Holland) gedaan in een hypermodern bad met Chroom3, oftewel Cr3+. Voornaamste voordeel van deze nieuwe machine is dat er niet meer gewerkt wordt met Chroom6 (Cr6+), een materiaal wat erg milieubelastend is. Het hypermoderne bad waarin wij chromateren is voorzien van 7.000 liter Surtec 650, waarbij 2,5m  x  2m  x  1,5m de maximale maat is die wij kunnen chromateren.

Aluminium chromateren wordt bij Galvano van Wolferen in Wieringerwerf (Noord-Holland) gedaan in een hypermodern bad met Chroom3, oftewel Cr3+. Voornaamste voordeel van deze nieuwe machine is dat er niet meer gewerkt wordt met Chroom6 (Cr6+), een materiaal wat erg milieubelastend is. Het hypermoderne bad waarin wij chromateren is voorzien van 7.000 liter Surtec 650, waarbij 2,5m x 2m x 1,5m de maximale maat is die wij kunnen chromateren.

Surtec 650 Chromateren

Surtec 650 chromateren is milieuvriendelijk doordat het geen gebruik maakt van 6-waardig chroom (ook wel Chroom6 of Cr6+ genoemd), maar gebruik maakt van 3-waardig chroom (ook wel Chroom3 of Cr3+ genoemd). Hierdoor vallen aluminium producten die wij chromateren onder de RoHS-en WEEE-regelgeving waarin normen gehandhaafd worden voor het milieuvriendelijk recyclen van producten.

Toepassing Chroom3 chromateren

Het chromateren van aluminium met behulp van Chroom3 heeft een brede toepassing. Een chromaatlaag kan dienstdoen als eindlaag, onderlaag voor verf of als anticorrosielaag. De belangrijkste eigenschap van aluminium na het chromateren is dat het bestand is tegen corrosie en geen stralingsgaten heeft.

Dit laatste is vooral belangrijk voor één van onze belangrijkste klanten; de Koninklijke Marine. Voor veel van de producten van de Marine is het belangrijk dat zij goed bestand zijn tegen straling. Producten moeten niet het risico lopen dat zij uitvallen door bijvoorbeeld de impact van atoomstraling.

Gecontroleerd chromateerproces

Het chromateerproces dat Galvano van Wolferen gebruikt is gecontroleerd en geoptimaliseerd voor de Koninklijke Marine. Dat wil zeggen dat de onderdelen die wij chromateren voldoen aan de hoge normen die Defensie aan hun materieel stelt. Daarnaast hebben zij ook inspraak gehad op ons chromateerproces en hebben wij deze gezamenlijk geoptimaliseerd.

Meer informatie

Meer weten over het chromateren van aluminium of gebruik maken van onze dienstverlening? Neem contact met ons op via 0227 60 00 33 of maak gebruik van ons contactformulier.