Bel me terug

Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Het beitsen en passiveren van roestvrijstaal

Beitsen en passiveren van roestvrijstaal (rvs) is niks anders dan het goed en grondig schoonmaken na het bewerken van de metaal en daarna een beschermende laag toe te brengen.

Beitsen en passiveren van roestvrijstaal (rvs) is niks anders dan het goed en grondig schoonmaken na het bewerken van de metaal en daarna een beschermende laag toe te brengen. 

Beitsen

Het verwijderen van een oxidelaag of het herstellen daarvan kan plaatsvinden door middel van mechanische bewerking zoals borstelen, slijpen, polijsten, trommelen, stralen, elektrolytisch polijsten of doormiddel van beitsen en passiveren met een mengsel van zuren.

 

Als het metaal gelast wordt kan het lassen een bruin/blauwe verkleuring achterlaten in de laszone. Om de corrosiebestendigheid daar weer terug te krijgen, worden de bewerkingen beitsen en passiveren toegepast. Meestal wordt er een bad gebruikt waar alle zuren in liggen zodat het alleen gedompeld moet worden, maar er zijn ook nog andere manieren zoals sproeibeitsen en beitspasta’s.

 

Het beitsen zorgt er dus voor dat de oxidelaag verdwijnt van het staal en dat het weer schoon en glimmend wordt. Hierna komt het passiveren zodat het beschermd wordt.

 

Passiveren

Na het beitsen wordt er nog een keer grondig gereinigd maar nu doormiddel van (demi) water. Nu is er weer een schoon en zuiver oppervlak en dat biedt ook meteen de optimale corrosieweerstand.

 

Als er een hele hoge vervuilingsgraad is en/of hoge kwaliteitseisen dan is het beter om het beitsen en passiveren apart te doen. Het passiveren is een belangrijk proces dat goed uitgevoerd moet worden want dat zorgt voor de corrosieweerstand.

 

Twijfelt u of wij uw product kunnen bewerken of wat de beste oppervlaktebehandeling is? Wij voorzien u graag van advies en denken graag met u mee! Bel ons op 0227 60 00 33 of maak gebruik van ons contactformulier.