Bel me terug

Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Lassen bij thermisch verzinken

Om te voorkomen dat er corrosie ontstaat bij uw stalen constructie is het gebruikelijk dat u ter voorbereiding van verzinking uw stalen constructie eerst laat lassen. Het kan echter soms voor komen dat dit in uw geval niet mogelijk is, misschien is uw stalen constructie wel te groot. In dit geval bent u dan genoodzaakt de constructie in delen te verzinken.

Om te voorkomen dat er corrosie ontstaat bij uw stalen constructie is het gebruikelijk dat u ter voorbereiding van verzinking uw stalen constructie eerst laat lassen. Het kan echter soms voor komen dat dit in uw geval niet mogelijk is, misschien is uw stalen constructie wel te groot. In dit geval bent u dan genoodzaakt de constructie in delen te verzinken. Dit is een flink karwei, in dit artikel beschrijven we de functies van het lassen voor en na verzinking.

Lassen VOOR thermisch verzinken

Bij thermische verzinking is het noodzakelijk dat alle laswerkzaamheden zoveel mogelijk van tevoren zijn uitgevoerd voordat u besluit het materiaal thermisch te verzinken. Het lassen van nog niet verzinkt staal is namelijk een stuk gemakkelijker. Het lassen van niet verzinkt staal is eenvoudiger omdat het minder voorbereiding vergt en achteraf geen herstelwerkzaamheden nodig heeft. Ter voorbereiding van het thermische verzinking proces dient bij het lassen op een aantal zaken te worden gelet:

  • Netheid van de omgeving van de lasnaden
  • Samenstelling van de laselektrode of lasnaad
  • Het voorkomen van roestwaterplekken
  • Minimale lasspanningen

Lassen NA thermisch verzinken

In sommige gevallen kan het voorkomen dat het voor uw stalen constructie niet mogelijk is om het tegelijkertijd te verzinken. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat u kampt met de grootte van uw stalen constructie. Hierbij heeft het gebruik van boutverbindingen in verband met corrosie niet altijd de voorkeur. Wanneer boutverbindingen niet mogelijk zijn, zullen de onderdelen aan elkaar gelast moeten worden. Geen zorgen, het lassen van thermisch verzinkt staal is vergelijkbaar met het lassen van onverrijkt staal. Wel dient er meer aandacht geschonken te worden aan het lassen van onverzinkt staal. Aan beide kanten dient de zinklaag verwijderd te worden zodat het blanke staal gelast kan worden zonder dat de zinklaag verbrandt. Wanneer dit niet gebeurt zal dit als gevolg hebben dat het beide lasnaden aantast.

In beide gevallen kan Galvano van Wolveren u adviseren. Meer weten over het lassen voor en na verzinking of gebruik maken van onze dienstverlening? Neem contact met ons op via 0227 60 00 33 of maak gebruik van ons contactformulier.