Bel me terug

Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Renovatie van metaal

Als we het over restaureren van metalen hebben dan bedoelen we voornamelijk het verzinken en verchromen daarvan. Metalen worden vaak gerestaureerd zodat ze weer opnieuw beschermd zijn tegen de invloeden van buitenaf. 

Als we het over restaureren van metalen hebben dan bedoelen we voornamelijk het verzinken en verchromen daarvan. Metalen worden vaak gerestaureerd zodat ze weer opnieuw beschermd zijn tegen de invloeden van buitenaf. Metalen worden bijvoorbeeld opnieuw bewerkt om roestvorming te voorkomen. Dit gebeurt vooral bij autobumpers, brom- en motorfietsen, jukeboxen en jachten. Ook wordt er veel rvs geslepen en gepolijst. Wij vertellen u graag meer over de restauratiemogelijkheden.

 

Verchromen

Het verchromen van onderdelen vergt een grote zorgvuldigheid. De oude lagen op het metaal zoals nikkel, lak of chroom worden verwijderd. Het kan zijn dat het materiaal dat daaronder ligt dan wordt aangetast. Het is daarom zaak om heel precies te werk te gaan. Vervolgens wordt het product geslepen en geborsteld. Dit doen we omdat het eindproduct zo glad mogelijk moet zijn. Als het materiaal is geslepen kan de nieuwe laag chroom worden aangebracht. Deze nieuwe laag heeft een goede corrosiebestendigheid en gaat opnieuw lang mee. Het is mogelijk om de corrosiebestendigheid nog meer te vergroten. Dat doen we door meerdere lagen aan te brengen. 

 

Verzinken

Bij het verzinken gaat het echt puur om de bescherming van het metaal en is het visuele resultaat minder belangrijk. Het gaat in de eerste instantie om het verwijderen van roest en het opnieuw beschermen van het materiaal. Als het materiaal opnieuw verzinkt wordt hoeft er ook niet gepolijst of geslepen worden. Bij het verzinken moeten de onderdelen wel gedemonteerd aangeleverd worden. De dikke laklagen of dikke lagen roest worden dan doormiddel van stralen verwijderd, dit is namelijk goedkoper en milieuvriendelijker dan chemisch ontlakken. Het materiaal kan vervolgens wat ruw aanvoelen, verchromen geeft een gladder resultaat.

 

Andere manieren

Er zijn allerlei metaalsoorten die geschikt zijn voor renovatie. Zo verzilvert Galvano ook bestek, slijpen en polijsten we rvs van scheepsbeslag en kunnen we materialen opnieuw vergulden.

Als u benieuwd bent wat allemaal voor u kunnen betekenen neem dan contact met ons op door gebruik te maken van ons contactformulier of bel naar: 0227-600033.