Bel me terug

Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Staal vs. roestvrij staal

Staal en roestvrij staal worden vaak met elkaar vergeleken. Hoewel ze bijna hetzelfde zijn zien we dat men meestal toch een voorkeur heeft voor roestvrij staal. De reden hiervoor is dat de roestvaste eigenschappen vaak worden gebruikt als motief. Maar is deze motivatie wel juist? Beide materialen hebben hun voor- en nadelen. In dit nieuwsbericht bekijken we het verschil en de mogelijkheden van staal en roestvrij staal. 

Staal is een legering bestaand uit ijzer en koolstof. In het geval van staal treedt oxidatie (roest) sneller op wanneer staal of ander materiaal wordt blootgesteld aan zuurstof en water. Staal is meer vatbaar voor roest dan roestvrij staal. 

Roestvrij staal (de naam zegt het al) is staal dat meer bestendig is tegen roest dan normaal staal. Wanneer er roest in aanraking komt met roestvrij staal ontstaat er een beschermlaag. Deze laag van roest zorgt ervoor dat de roest zich niet doordringt tot in het onderliggende materiaal van het staal, iets dat er uiteindelijk voor kan zorgen dat uw constructie kapot gaat.

Echter op de langer termijn kan roestvrij staal ook aangetast worden. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid chroom en nikkel die uw staalconstructie bevat.

Galvaniseren van staal

Beschikt u over een staalconstructie en merkt u dat er na verloop van tijd roestvorming ontstaat? Geen zorgen. Dankzij de mogelijkheden van galvaniseren voorkomt u roestvorming op uw constructie. 

Galvaniseren is een techniek dat wordt gebruikt voor het aanbrengen van een roestbestendige metaallaag over metalen die gevoelig zijn voor corrosie, zoals staal. Voor deze techniek wordt er gebruik gemaakt van elektriciteit. Galvaniseren kan doormiddel van elektronisch verzinken. Hierbij wordt een zinklaag aangebracht op uw staalconstructie en voorkomt dit roestvorming in de toekomst. 

Galvaniseren bij Galvano Van Wolferen

Galvano van Wolferen is al meer dan 65 jaar de onbetwiste specialist in galvaniseren, aanverwante veredelingstechnieken en oppervlaktebehandelingen. Ons gehele productieproces is ingericht op het verduurzamen van metalen producten door het aanbrengen van een sierlaag, anti-corrosielaag of technische laag. De oppervlaktebehandelingen die wij voor onze klanten uitvoeren zijn onder andere verzinken, vernikkelen, verchromen, vertinnen, passiveren, verbronzen, anodiseren en chromateren.

Neem voor meer informatie contact met ons op via ons contactformulier of bel naar 0227 – 600033.