Bel me terug

Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Staalconstructie slijpen of polijsten

Slijpen en polijsten is een manier om schade of oneffenheden van metaal te verwijderden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kras op de auto. Door deze kras handmatig te bewerken zorgt u ervoor dat de kras verdwijnt als sneeuw voor de zon waardoor de auto er weer als nieuw uit ziet. Maar hoe zit dit nu bij grotere stalen bouwwerken? Galvano van Wolferen is specialist op het gebied van slijpen en polijsten en vertelt u graag over wat zij voor u kunnen betekenen. 

Slijpen

Slijpen wordt vaak toegepast voor het verwijderen van pitjes en krasjes zoals bijvoorbeeld het verwijderen van de scherpe randjes van een metaaloppervlak. Maar slijpen wordt ook als voor- en nabehandeling gebruikt bij het galvaniseren. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan vernikkelen, verchromen of vergulden. Op deze manier wordt er ook voorkomen dat er tijdens het galvaniseren toch oneffenheden ontstaan. Tot slot draagt het slijpen van uw metaaloppervlak ook bij aan corrosiebestendigheid. 

Polijsten

Polijsten moet ten alle tijden zeer vakkundig gedaan worden. Maar niet alleen een goede werkmethode is onmisbaar, ook het gebruik van de juiste materialen en kwaliteit van het metaal is belangrijk voor het eindresultaat. Polijsten zorgt ervoor dat de ruwheid van het metaaloppervlak verbetert en bestendig wordt tegen de scherpe randen van het metaal. Daarnaast zorgt polijsten ervoor dat de oxide- en walshuid wordt verwijderd en de lasnaad schoon wordt gemaakt. Handmatig polijsten is gemakkelijk te realiseren bij kleine staalconstructies. Heeft u een grote staalconstructie en is het simpelweg niet mogelijk dit handmatig te polijsten, dan kunt u er ook voor kiezen dit machinaal te laten doen.

Heeft u vragen of bent u op zoek naar advies over het slijpen of polijsten van uw staaloppervlak? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel 0227 - 600033.