Bel me terug

Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Verchromen van auto onderdelen

Wanneer onderdelen van een auto verchroomt dienen te worden is het meestal het geval dat het gaat om een restauratie. De hoeveelheid werk is niet altijd even goed in te schatten, want de schade die aan de buitenkant is te zien is vaak nog maar het topje van de ijsberg.
Hierom worden de desbetreffende producten allereerst ontdaan van de oude metaallagen, waarna er gekeken kan worden of deze gerepareerd dienen te worden en vervolgens geslepen.

Wanneer onderdelen van een auto verchroomt dienen te worden gaat het meestal om een restauratie. De hoeveelheid werk is niet altijd even goed in te schatten, want de schade die aan de buitenkant is te zien is vaak nog maar het topje van de ijsberg.
Hierom worden de desbetreffende producten allereerst ontdaan van de oude metaallagen, waarna er gekeken kan worden of deze gerepareerd dienen te worden en vervolgens geslepen.

Ontchromen

Bij het ontchromen worden de onderdelen van hun oude chroom laag en nikkel laag ontdaan. Hierna kan er goed bekeken worden hoeveel de schade bedraagt. Indien nodig, worden de onderdelen gerepareerd en geslepen. Wanneer het geslepen wordt is het belangrijk dat er zo weinig mogelijk wordt afgenomen van het product.

Het verchroom proces

Bij het verchroom proces wordt er als eerst een onderlaag van nikkel aangebracht. De nikkel is bestand tegen roest en zorgt voor de glans op het product. Vernikkelen gebeurd bij een temperatuur van 60 graden Celsius. Afhankelijk van het te vernikkelen onderdeel gebeurd dit van 90 tot 120 minuten. Hoe dikker de nikkel laag hoe beter het onderdeel bestand is tegen corrosie.
Nikkel heeft een geelachtige kleur en kan na verloop van tijd een dof uiterlijk krijgen.
Om dit te voorkomen wordt er ook chroom aangebracht, die zorgt voor bescherming van de nikkel en ook voor een extra corrosiebestendigheid.

Bent u opzoek naar een gespecialiseerd bedrijf die uw auto onderdelen in uiterst goede zorg neemt? Galvano van Wolferen staat klaar om uw onderdelen weer van glans te voorzien.
Neem voor meer informatie contact met ons op via 0277 – 60 00 33 of maak gebruik van ons contactformulier.