Bel me terug

Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Wat is galvaniseren?

Galvaniseren is een techniek dat gebruikt wordt om een metalen laag over een ander metaal aan te brengen. Galvaniseren wordt ook wel galvano, galvanotechniek of elektroplating genoemd. Bij deze manier wordt doormiddel van elektriciteit de metaal laag over het andere metaal aangebracht. Er zijn verschillende manieren en doelen van galvaniseren.

Galvaniseren is een techniek dat gebruikt wordt om een metalen laag over een ander metaal aan te brengen. Galvaniseren wordt ook wel galvano, galvanotechniek of elektroplating genoemd. Bij deze manier wordt doormiddel van elektriciteit de metaal laag over het andere metaal aangebracht. Er zijn verschillende manieren en doelen van galvaniseren.

 

Wat gebeurt er bij galvaniseren?

Bij Galvaniseren wordt er dus een metalen laag over een andere soort metaal gebracht. Meestal wordt er een goedkoper of niet edelmetaal op een edelmetaal aangebracht, om zo het edele metaal te beschermen tegen beschadiging en corrosie. Er zijn verschillende metalen die gebruikt worden als beschermingslaag van een andere metaal.

 

Galvaniseren is op twee methoden mogelijk. Het kan met behulp van een externe stroombron, maar ook met behulp van een reductiemiddel in het elektrolyt. Onder galvaniseren vallen verschillende manieren van oppervlaktebehandelingen. Hier vindt u een overzicht met alle soorten behandelingen die wij kunnen uitvoeren.

 

Doel van galvanotechniek

Het doel van galvaniseren is om het metaal te beschermen middels een beschermingslaag. De eigenschappen van de 2 verschillende soorten metalen kunnen elkaar versterken. Staal wordt vaak in de bouw gebruikt omdat het een erg stevig en sterk metaalsoort is, maar omdat het grotendeels uit ijzer bestaat is het gevoelig voor corrosie (roest). Daarom wordt er bij staal vaak een andere metaallaag aangebracht zoals zink om het staal te beschermen tegen de corrosie die kan optreden. Hierdoor versterken de twee metalen elkaar.

 

Galvaniseren heeft de volgende voordelen:

  • Galvaniseren zorgt voor een betere weerstand tegen corrosie,
  • Galvaniseren kan voor een beter uiterlijk zorgen van een constructie of machine. Met name verchromen wordt veel gebruikt voor het verbeteren van het uiterlijk van metalen,
  • Galvaniseren kan er ook voor zorgen dat het metaal beschermd wordt tegen beschadiging en krassen,
  • Galvaniseren heeft invloed op eigenschappen van het metaal waaronder de geleidbaarheid van metalen.

 

Wilt u meer weten over galvaniseren en wat Galvano van Wolferen voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0227 60 00 33.