Bel me terug

Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Wat is kathodische bescherming?

Het gevolg van roestvorming is dat het steeds erger wordt. Dit moet u ten alle tijden zien te voorkomen. Een andere methode waarmee u uw metalen kunt beschermen tegen corrosie is kathodische bescherming (KB). 

Er zijn verschillende manieren om metaalconstructie te beschermen tegen corrosie. Zo kan er gebruik worden gemaakt van verzinken, speciale coatings en nog vele andere manieren. Vooral wanneer metalen in aanraking komen met (zout) water kan er roestvorming ontstaan en kan er gekozen worden voor bovenstaande opties. 

 

Het gevolg van roestvorming is dat het steeds erger wordt. Dit moet u ten alle tijden zien te voorkomen. Een andere methode waarmee u uw metalen kunt beschermen tegen corrosie is kathodische bescherming (KB). 

 

Hoe werkt kathodische bescherming 

Kathodische bescherming is een bestrijdingsmiddel tegen het verder ontwikkelen van roest op uw staalconstructie. Hierbij wordt het potentiaal van de constructie dat moet worden beschermd verlaagd. Door het verlagen hiervan ontstaat een vertraagde anodereactie tussen de ijzerionen en het ijzer. Kathodische bescherming werkt preventief tegen roestvorming en dit kan op twee manieren worden gerealiseerd; met behulp van opofferingsanode of opgedrukte spanning. 

 

Kathodische bescherming met behulp van opofferingsanode

Als u kiest voor een opofferingsanode dan wordt een onedeler metaal aan een edeler metal gekoppeld. Opoffingsanoden worden ook wel galvanische anoden genoemd. Zink kan hiervoor worden gebruikt want dit is een onedel metaal. Op deze manier wordt zink opgeofferd en vult de zink zich op de plekken waar roestvorming is ontstaan. In dit geval is zink de opofferingenanode. 

 

Kathodische bescherming met behulp van opgedrukte spanning

Kathodische bescherming met opgedrukte spanning wordt onder andere gebruikt bij wapeningsstaal in beton. Hierbij wordt er een accu aangesloten op het wapeningsstaal. Door hier gelijkspanningstroom op aan te sluiten wordt deze manier negatief gehouden. 

 

Verschillende producten kunnen kathodisch worden beschermd. Galvano van Wolferen is al meer dan 65 jaar de onbetwiste specialist in galvaniseren en aanverwante veredelingstechnieken en oppervlaktebehandelingen. Ons gehele productieproces is gericht op het verduurzamen van metalen producten door het aanbrengen van een anti-corrosielaag.

 

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel: 0227 600033.