Bel me terug

Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Oppervlaktebehandeling RVS

Ook roestvast staal kan roesten. Wanneer het beschermende en corrosievaste laagje beschadigd is, verliest het staal zijn corrosiebestendigheid en kan het gaan roesten. Daarnaast kan zagen, boren, lassen, slijpen of buigen de structuur van het RVS veranderen, waardoor het gaat roesten. Galvano van Wolferen is al meer dan 65 jaar specialist op het gebied van oppervlaktebehandelingen van diverse soorten staal en metaal. Dankzij onze kennis en ervaring kunnen wij uw staal en metaal op de juiste manier behandelen. Om het staal weer roestvast te krijgen zijn de behandelingen beitsen en passiveren een goede oplossing.

RVS beitsen

Tijdens het beitsen wordt het RVS behandeld met een beitsmiddel, dat o.a. bestaat uit salpeterzuur. Alle ijzerdelen en carbides verdwijnen door de beits. Vervolgens wordt het RVS met zuurstofrijk en koud water gereinigd. Dit gebeurt onder hoge druk. Dit is een belangrijke stap omdat het materiaal door het beitsen en het spoelen weer open staat voor een reactie met zuurstof. Door deze reactie groeit de corrosiebestendige toplaag weer aan. Dit proces duurt zo’n 48 uur.

Passiveren van RVS

Door het RVS te passiveren groeit de toplaag binnen 30 minuten aan. Het staal wordt dan alleen behandeld met salpeterzuur en wordt weer onder hoge druk gereinigd. Na deze stap zal het staal niet meer corroderen.

Roestvaststaal passief maken

Door bewerkingen aan het RVS ontstaan er beschadigingen en verarming van de chroom- ijzer – oxidehuid. Door de beitsbehandeling wordt de laag weer hersteld en het RVS passief. Deze behandeling is altijd nodig bij RVS. Wanneer het niet bewerkt wordt, dan wordt het gebruikt en ook voor gebruik is de juiste bescherming nodig.

RVS laten behandelen

Bij Galvano van Wolferen is uw product in goede handen. Wij zorgen voor de juiste behandeling en doen dit met veel zorg en aandacht. Twijfelt u of wij uw product kunnen bewerken en welke behandeling de juiste is? Wij adviseren u graag. Neem voor meer informatie contact met ons op via 0227 – 600 00 33.