Bij Galvano van Wolferen bieden wij diverse oppervlaktebehandelingen aan die onder de noemer galvaniseren vallen. Galvaniseren is een methode die gebruikt wordt om stalen voorwerpen te voorzien van een metalen deklaag. Galvaniseren is op twee methode mogelijk. Zo kan galvaniseren plaatsvinden met behulp van een externe stroombron, maar kan galvaniseren ook plaatsvinden met behulp van een reductiemiddel in de elektrolyt. Wij hebben een aantal oppervlaktebehandelingen voor staal voor u uitgelicht.

Verzinken

Verzinken is een veelgebruikte oppervlaktebehandeling voor staal. Verzinken beschermt stalen onderdelen tegen corrosie (roest). Door het aanbrengen van een dunne laag zink wordt voorkomen dat het metalen onderdeel corrodeert. Er treedt geen roest- of oxidevorming op het staal op. De zinklaag die aangebracht wordt op het metalen onderdeel omsluit het gehele onderdeel. Zodoende is het onmogelijk dat het oorspronkelijke materiaal nog in aanraking komt met lucht en water.

Verchromen

Verchromen is het aanbrengen van een chroomlaag op een stalen onderdeel. Verchromen is een veelvoorkomende oppervlaktebehandeling voor staal, dit komt vooral door de decoratieve eigenschappen en welke ook bijdraagt aan de corrosiebescherming en/of het aanbrengen van een slijtvaste laag. Ook zijn de kosten van verchromen relatief laag en biedt het toch een uitstekende corrosiewerende laag met goede bescherming en een sterke, slijtvaste laag.

Staal beitsen/passiveren

Elk RVS onderdeel dient gebeitst en gepassiveerd te worden. RVS is namelijk een legering dat roest zonder een dergelijke nabehandeling. Door zagen, boren, slijpen, buigen of lassen wordt de structuur van het roestvrijstaal veranderd waardoor het kan gaan roesten. Door te beitsen/passiveren worden de veranderingen van het staal in de eigenschappen van het materiaal weer tenietgedaan en krijgt het staal zijn corrosiewerende eigenschappen terug. Beitsen/passiveren wordt vooral gedaan bij machinebouw, levensmiddelenindustrie, scheepsbouw en constructiewerken.

Vernikkelen

Het combineren van vernikkelen en verchromen zorgt voor een uitstekende combinatie van oppervlaktebehandelingen voor staal. De nikkellaag zorgt voor een bepaalde glans op het staal, terwijl de chroomlaag zorgt voor corrosiebescherming en slijtvastigheid.

Verkoperen

Verkoperen is een oppervlaktebehandeling waarbij, veelal staalproducten worden voorzien van een koperen laag. Deze koperlaag wordt toegepast als zogenaamde ‘technische laag’ of als sierlaag op het staal. Als technische laag wordt verkoperen bijvoorbeeld gebruikt bij afdichtingsringen in de installatietechniek. Een koperen sierlaag wordt vaak aangebracht op lampen, meubels en scheepsonderdelen.

Vermessingen

Vermessingen is een oppervlaktebehandeling voor staal waarbij gebruik wordt gemaakt van een koper-zinklegering om een nieuwe laag aan te brengen op het staal. Het uiteindelijke resultaat na het vermessingen is afhankelijk van de koper-zink verhouding. De messinglaag krijgt wel in verloop van de tijd een waas. Dit kan worden voorkomen, of in ieder geval uitgesteld, door het aanbrengen van een waxlaag na het vermessingen. Een messinglaag kan aangebracht worden met een matte, satijnglans of hoogglans afwerking en wordt veel gebruikt op RVS en stalen producten.

Wilt u meer weten over onze oppervlaktebehandelingen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0227 – 60 00 33.