Bel me terug

Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Oppervlaktebehandelingen staal

Er bestaan diverse behandelingen voor staal en aluminium waardoor u uw product beter kunt laten beschermen, verfraaien of verbeteren. Galvano van Wolferen is al jarenlang specialist op dit gebied en kan diverse oppervlaktebehandelingen uitvoeren. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden voor verschillende toepassingen.

Wanneer moet staal worden behandeld?

Wanneer uw product of onderdeel van staal of aluminium regelmatig in contact komt met invloeden van buitenaf, kan een oppervlaktebehandeling noodzakelijk zijn. Denk hierbij aan vocht, chemicaliën, weersinvloeden of pekel. Dit soort factoren kunnen uw staal of aluminium aantasten. Door het materiaal te laten behandelen wordt het product beschermd en gaat het langer mee. Door dit tijdig te doen, worden hoge vervangingskosten voorkomen.

Voordelen van oppervlaktebehandelingen

De voordelen van oppervlaktebehandelingen van staal en aluminium zijn:

  • Corrosiewering
  • Een strak en fraai uiterlijk
  • Technische en/of kwalitatieve deklaag
  • Langere levensduur
  • Bescherming van het staal

Diverse soorten oppervlaktebehandelingen

Er zijn diverse oppervlaktebehandelingen mogelijk. Wij zetten er een aantal op een rij.

Beitsen en passiveren

Door het staal te beitsen wordt het gereinigd. Door de bewerkingen aan het staal verandert de structuur en kan het gaan roesten. Door het te beitsen worden de veranderingen teniet gedaan en heeft het RVS zijn corrosiewerende eigenschappen terug. Het passiveren versnelt dit proces.

Verzinken

Om het staal corrosiewerend te maken, kunt u het laten verzinken. Er wordt dan een dun laagje zink aangebracht om te voorkomen dat het staal kan corroderen. Dit wordt ook wel galvanisch verzinken genoemd.

Verchromen

Galvano van Wolferen kan uw staal ook verchromen. Dankzij het verchromen komt er een chroomlaag op het staal. Deze laag is sterk, slijtvast, corrosiewerend en biedt goede bescherming.

Anodiseren

Anodiseren wordt vooral toegepast op aluminium. De oxidelaag die wordt gevormd tijdens het proces is slijtvast, hard en poreus. Met behulp van zwavelzuur en een elektrochemisch proces wordt de laag gevormd. De laag ontstaat vanuit het materiaal dat anodiseert. Er komt dus geen laag op het aluminium, maar het wordt gevormd uit het aluminium zelf. Hierdoor blijft de uitstraling behouden.

Vernikkelen

Bij het vernikkelen wordt er een nikkel laag op het staal aangebracht. Dit kan dienen als decoratieve laag, maar kan ook als onderlaag dienen voor het verchromen of verkoperen. De nikkellaag zorgt voor een bepaalde mooie glans, maar wordt pas in combinatie met andere behandelingen corrosiewerend. Een nikkellaag kan, in de juiste dikte, echter ook gebruikt worden om roestwerking te voorkomen.

Er bestaan uiteraard nog veel meer oppervlaktebehandelingen. Klik hier voor het volledige overzicht.

Meer weten over alle oppervlaktebehandelingen?

Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden van oppervlaktebehandelingen voor uw staal of aluminium? De specialisten van Galvano van Wolferen staan voor u klaar. Wij adviseren u graag over de behandeling van uw product. Neem voor meer informatie contact met ons op via 0227 – 60 00 33.