Bel me terug

Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Aluminium chromateren

Een gecontroleerd proces om gegarandeerd, hoge kwaliteit chromaatlagen aan te brengen op (aluminium) onderdelen. Dat was de opdracht die Galvano van Wolferen kreeg van onze klant, onderdeel van de krijgsmacht van Nederland. 

Toepassing chromateren

Chromateren met Surtec 650 heeft verschillende toepassingen. Voor onze klant is het vooral belangrijk dat de producten die wij chromateren uitstekend bestand zijn tegen roestvorming, een goede elektronengeleiding biedt en geen stralingsgaten heeft.

Vooral deze laatste twee eigenschappen zijn belangrijk met betrekking tot de onderdelen die wij chromateren. Schepen of andere objecten met gechromateerde onderdelen moeten namelijk niet stilvallen of onbruikbaar worden in het geval van een nucleaire aanval of ramp. Door de goede elektronengeleiding van de onderdelen wordt (atoom)straling buiten gehouden en wordt elektrische apparatuur niet gestoord of stilgelegd.

Gecontroleerd chromateren van aluminium

Bij de aanschaf van ons nieuwe chromaatbad (7.000 liter, 2,5m x 2m x 1,5m) hebben wij ons proces gezamenlijk met onze klant ingericht. Zo weten wij (en zij) zeker dat kwaliteit van het chromateren volgens de hoge kwaliteitsnormen is en wordt een veilig en controleerbaar proces opgezet.

Meer informatie

Meer weten over het chromateren van aluminium of gebruik maken van onze dienstverlening? Neem contact met ons op via 0227 60 00 33 of maak gebruik van ons contactformulier.