Bel me terug

Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Bronswerk brievenbuskast

Bij Galvano van Wolferen komen we bijzondere producten en onderdelen tegen die we mogen behandelen. Zo ook deze brievenbuskast. De behandeling die hierop is toegepast is verbronzen; een siertoepassing voor metaal wat een prachtige bronzen kleur aan de brievenbuskast geeft.

Het proces van verbronzen

Tijdens het verbronzen wordt er een gelijkmatige koperoxidelaag aangebracht op het metaal. Het metaal wordt ondergedompeld in een bad met beits. Dit speciale zuur zorgt ervoor dat er chemische koperoxide wordt gevormd. De bronzen laag ontstaat door het materiaal onder te dompelen, te schuren en egaliseren en vervolgens weer onder te dompelen. Dit herhalen we net zo vaak totdat de juiste kleur is ontstaan. Als de kleur naar wens is, wordt het metaal gespoeld en gedroogd. Vervolgens wordt het behandeld met wax en kunnen er mooie verkleuringen ontstaan. Dit speciale effect krijg je alleen met verbronzen.

Diverse voordelen van verbronzen

Het verbronzen van metaal heeft diverse voordelen. Zo verhoogt het de corrosiebestendigheid van het materiaal, geeft het een mooie kleur aan het metaal én heeft het een hoge maatvastheid.

Ook uw metaal laten verbronzen?

Wilt u uw metaal net als deze brievenbuskast laten verbronzen? Galvano van Wolferen staat voor u klaar. Neem voor meer informatie of advies contact met ons op via 0227 – 60 00 33.