Bel me terug

Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Gepatineerd deurbeslag

Onze klant, een creatief ontwerpbureau, biedt prachtige productoplossingen voor het interieur aan. Galvano van Wolferen kreeg de opdracht om deurbeslag te patineren. Het messing is gebruineerd, wat een bijzondere uitstraling geeft aan het deurbeslag. Deze siertoepassing zorgt ervoor dat het materiaal bruin of zwart wordt. Deze oppervlaktebehandeling wordt met name toegepast op metaal voor in het interieur, voor de inrichting van hotels en restaurants en voor onderdelen van meubels.

Patineren van deurbeslag

Om het deurbeslag te voorzien van deze mooie kleur is het gepatineerd. Dit wordt ook wel bruineren genoemd. Tijdens het patineren wordt er een gelijkmatige koperoxidelaag aangebracht op het metaal, waardoor het een prachtige kleur krijgt en de corrosiebestendigheid wordt verhoogd.

Het deurbeslag is ondergedompeld in bruineerbeits. Door het zuur in de beits wordt er een chemische koperoxide gevormd. Tijdens het proces is het deurbeslag ondergedompeld, geschuurd en geëgaliseerd en vervolgens weer ondergedompeld. Dit proces wordt net zo vaak herhaald tot de juiste kleur is ontstaan.

Zodra de kleur naar wens was, is het deurbeslag gespoeld en gedroogd. Vervolgens is het behandeld met een wax.

Voordelen van patineren

Het patineren van metaal onderdelen kent diverse voordelen:

  • Het oppervlak krijgt een mooie kleur;
  • Het verhoogt de corrosiebestendigheid;
  • Het heeft een hoge maatvastheid;
  • Het zorgt voor een gladde, aan de ondergrond aangepaste, kleur.

Uw product laten patineren?

Wilt u ook uw metaal laten patineren? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Neem voor meer informatie of advies contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0227 60 00 33.