Dankzij RVS beits wordt het roestvaststaal corrosievrij. Allereerst wordt het RVS behandeld met een beitsmiddel, dat bestaat uit waterstoffluoride en salpeterzuur. Door het beitsmiddel worden alle ijzerdelen en carbides verwijderd van het RVS. Na de RVS beits wordt het roestvaststaal gereinigd. Dit wordt gedaan met koud, zuurstofrijk water en onder hoge druk. Dit is een erg belangrijk onderdeel van de beits. Daardoor staat het materiaal namelijk weer open voor de reactie met zuurstof. Hierdoor groeit er een nieuwe corrossiebestendige toplaag aan het RVS. Dit proces duurt ongeveer 48 uur.

RVS beits proces versnellen

Wordt het RVS alleen met salpeterzuur behandeld en vervolgens onder hoge druk gereinigd, dan groeit de toplaag binnen een half uur al aan. Dit versnelde proces wordt ook wel passiveren genoemd. Als laatst volgt een spoeling met gedemineraliseerd water. Vervolgens kan het RVS gebruikt worden en zal het niet meer corroderen.

Effect van RVS beits

Wanneer RVS wordt bewerkt, zoals lassen, knippen of zetten, dan raakt het beschadigd en treedt er verarming van de oxidelaag op. Hierdoor kan er corrosie of oxidevorming ontstaan. Door de beitsbehandeling wordt de oxidelaag hersteld en wordt het roestvaststaal weer passief. Wordt roestvaststaal niet bewerkt, dan geeft dat gegarandeerd problemen in het gebruik.

Manieren van RVS beits

RVS beits kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Zo bestaan de technieken circuleren, dompelen of sproeien. Bij Galvano van Wolferen kunnen we bij RVS beits producten met een maximale maat van 7000mm x 1900 x 1900 (lxbxh) verwerken.

Toepassing van RVS beits

RVS beits wordt met name toegepast op RVS delen voor de volgende sectoren:

  • Machinebouw
  • Levensmiddelenindustrie
  • Scheepsbouw
  • Constructiewerken

Meer informatie over RVS beits

Wilt u meer weten over RVS beits of bent u benieuwd of wij uw product kunnen bewerken? Bij Galvano van Wolferen hebben wij de kennis en ervaring in huis. Wij adviseren u graag en denken met u mee. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0227 – 60 00 33.