Bij het verzinken van staal wordt er een laagje aangebracht om zo corrosie tegen te gaan. Deze veelgebruikte oppervlaktebehandeling zorgt ervoor dat er een dunne laag zink op het staal wordt aangebracht. Hierdoor treedt er geen roest of oxidevorming meer op. Verzinken wordt ook wel galvanisch verzinken genoemd.

Het proces van het verzinken van staal

Voordat het verzinken gaat starten moet uw stalen product worden ontvet. Vervolgens wordt het staal gebeitst en er wordt een tijdelijke beschermlaag aangebracht. Dan kan het verzinken gaan starten. Bij verzinken wordt uw stalen product ondergedompeld in een bad met zinkoplossing. De chemische samenstelling hiervan bepaald hoe dik de laag zink op het staal wordt.

Na het verzinken wordt de zinklaag vaak gepassiveerd. De zinkoxidelaag wordt omgezet in een chromaatconversielaag. Dit biedt extra bescherming en het maakt het stalen product mooier. Wanneer het stalen product na het verzinken ook nog wordt voorzien van een poedercoatlaag is het staal optimaal beschermd.

Eigenschappen staal na verzinken

Na het verzinken krijgt het staal de volgende eigenschappen:

  • Hoge weerstand tegen slijtage.
  • Langdurig corrosiebestendig.
  • Er kan zowel een dunne als dikke beschermlaag worden aangebracht.
  • Ook holle ruimtes kunnen worden bedekt.
  • Er is een sterke verbinding tussen het zink en het staal.
  • Er is geen nabehandeling meer nodig.

Wat kost het verzinken van staal?

Wilt u uw stalen producten laten verzinken door een specialist? Galvano van Wolferen kan op de volgende manieren het verzinken van staal verzorgen:

  • Elektrolytisch verzinken - maximale maatvoering 6000 x 400 x 1200mm (lxbxh)
  • Zink ijzer zwart - maximale maatvoering 2900 x 400 x 800mm (lxbxh)

De kosten van het verzinken is afhankelijk van welke techniek er wordt ingezet, wat de afmeting is van het staal en hoeveel producten u wilt laten verzinken. Vraag een offerte aan of neem contact met ons op via 0227 60 00 33 of het contactformulier. Wij kunnen u een prijsopgave geven en adviseren over de behandeling van uw producten.