Bij Galvano van Wolferen hebben wij een verzinklijn waarin we metalen onderdelen bewerken. Daarbij worden de onderdelen beschermd tegen corrosie. Het metaal ondergaat in de verzinklijn diverse stappen en er wordt een dunne zinklaag aangebracht. Hierdoor wordt voorkomen dat het metaal kan gaan roesten. Wij werken binnen onze verzinklijn met twee technieken: elektrolytisch verzinken of zink ijzer zwart.

Na het verzinken kunnen we het metaal afwerken met een passiveerbehandeling in zwart, blank of geel. Door deze behandeling wordt de zinklaag ongevoelig voor de inwerking van zuurstof.

Stappen van de verzinklijn

De stappen van onze verzinklijn zijn:

 1. Biologisch dompel ontvetten en spoelen
 2. Elektrolytisch kathodisch ontvetten en spoelen
 3. Beitsen en spoelen
 4. Elektrolytisch anodisch ontvetten en spoelen
 5. Neutraliseren en spoelen
 6. Proceslaag aanbrengen (verzinken)
 7. Spoelen
 8. Drogen

Voordelen van verzinken

Verzinken zorgt ervoor dat de beschermende zinklaag voor een sterke verbinding tussen de zinklaag en metalen oppervlak vormt. Hierdoor kan het bijna niet afbladeren. Een ander voordeel van verzinken is dat het egaal kan worden aangebracht en dat er geen druppels zichtbaar zijn. De laag die wordt gevormd is zeer slijt- en stootvast. Het bereikt hoeken en holtes, waardoor die ook worden beschermd. Verzinkt staal blijft jarenlang mooi en sterk!

Toepassingen verzinklijn

Bij Galvano van Wolferen kunnen we op twee manieren verzinken. Voor beide technieken geldt een andere maximale maatvoering:

 • Elektrolytisch verzinken - maximale maatvoering 6000 x 400 x 1200mm (lxbxh)
 • Zink ijzer zwart - maximale maatvoering 2900 x 400 x 800mm (lxbxh)

Het verzinkproces met de verzinklijn is met name geschikt voor metalen die in de open lucht staan of in de nabijheid van water worden gebruikt. Het wordt dan ook vaak toegepast op:

 • Meubelonderdelen
 • Machineonderdelen
 • Bouten en moeren
 • Jachtbouw
 • Lampen

Bent u benieuwd of uw product bewerkt kan worden en of u gebruik kunt maken van onze verzinklijn? Wij adviseren u graag en denken met u mee. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0227 – 60 00 33.