Bel me terug

Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Waarom aluminium anodiseren?

Een veel gebruikte oppervlaktebehandeling van aluminium is anodiseren. Hoe gaat dit in zijn werk en waarom moet aluminium deze behandeling ondergaan? Welke voordelen brengen anodiseren met zich mee? Oppervlaktebehandelingsspecialist Galvano van Wolferen legt het uit!

Wat houdt anodiseren van aluminium precies in?

Tijdens het anodiseren ondergaat het aluminium een elektrochemisch proces. Tijdens dit proces ontstaat er een oxidelaag op het materiaal. Er wordt een beschermende laag op het aluminium gevormd. Bij veel oppervlaktebehandelingen komt er een laag op het materiaal. In het geval van anodiseren wordt er geen extra laag aangebracht, maar wordt de laag opgebouwd uit het aluminium. Hierdoor is de oxidelaag volledig geïntegreerd met het aluminium en blijft het uiterlijk behouden.

Verschillende laagdiktes mogelijk bij het anodiseren

Anodiseren kan in verschillende laagdiktes. Voor gebruik bij binnenlocaties is een dikte van 5-10 micron voldoende. Wordt het aluminium product buiten gebruikt dan is een dikte van 15-20 micron geschikt. Voor toepassingen waarbij het product veel te verduren krijgt zoals bij zeelucht, industriële omgevingen of bij zware chemicaliën is 25 micron aan te raden.

Welke voordelen heeft het anodiseren van aluminium?

De grootste reden om aluminium te anodiseren is om het materiaal te beschermen tegen corrosie. Door het anodiseren verhoogt de corrosieweerstand en blijft het materiaal langer mooi. Er ontstaat een slijtvaste en harde laag die het aluminium beschermt. Hierdoor gaat het langer mee en is het duurzamer.

Geanodiseerd aluminium reinigen

Aluminium dat is geanodiseerd moet zorgvuldig worden gereinigd. Dit moet met pH neutrale schoonmaakmiddelen worden gedaan, zodat het aluminium niet wordt aangetast. Geanodiseerd aluminium is onderhoudsarm, waardoor het vaak voldoende is om het een keer per jaar te reinigen.

Aluminium laten anodiseren

Galvano van Wolferen is specialist in het anodiseren van aluminium. Bent u benieuwd of uw product behandeld kan worden? Laat u adviseren door een van onze specialisten. Neem voor meer informatie contact met ons op via 0227 – 60 00 33.