Bel me terug

Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Verkoperen

Verkoperen is een oppervlaktebehandeling waarbij, veelal staal en RVS producten, worden voorzien van een koperen laag. Deze koperlaag wordt toegepast als zogenaamde ‘technische laag’ of als sierlaag.

Als technische laag wordt verkoperen bijvoorbeeld gebruikt bij afdichtingsringen in de installatietechniek. Een koperen sierlaag aanbrengen gebeurt vaak op lampen, meubels en scheepsonderdelen.

Voor het aanbrengen van een koperlaag op metalen onderdelen kunnen wij een maximale maat verwerken van 1800mm x 300mm x 800mm (lxbxh).

Verkoperen voorafgaand aan verbronzen

Daarnaast verkoperen wij vaak producten om, na een aantal vervolgstappen, het metaal van bronskleur te voorzien. Het verkoperen van de metalen onderdelen is dan een stap voorafgaand aan het verbronzen.

Naast het aanbrengen van een bronskleur, kan het verkoperen van een metaal worden gevolgd door het aanbrengen van elke mogelijke toplaag. Oftewel: op een verkoperd product kunnen alle mogelijke toplagen worden aangebracht.

Methode/proces verkoperen

Het verkoperen van metalen onderdelen doen wij op de volgende methode:

 • Biologisch dompel ontvetten + spoelen
 • Elektrolytisch kathodisch ontvetten + spoelen
 • Beitsen + spoelen
 • Elektrolytisch anodisch ontvetten + spoelen
 • Neutraliseren + spoelen
 • Proceslaag aanbrengen (verkoperen)
 • Spoelen
 • Drogen

Toepassingen verkoperen

Zoals hierboven omschreven wordt verkoperen voor verschillende redenen uitgevoerd. Enerzijds om een metaal te voorzien van een mooie afwerklaag of sierlaag en anderzijds kan de koperlaag worden gebruikt als technische laag waarop andere toplagen aangebracht kunnen worden.

Verkoperen wordt veel gebruikt in onderstaande branches:

 1. Meubels
 2. Lampenkappen en andere styling accessoires
 3. Scheepsbouw en scheepsonderdelen
 4. Verkoperen Satin Aged voor bv wandpanelen

Twijfelt u of wij uw product kunnen verkoperen of wat de beste oppervlaktebehandeling is? Wij voorzien u graag van advies en denken graag met u mee! Bel ons op 0227 60 00 33 of maak gebruik van ons contactformulier. 

Bekijk de bedrijfsvideo