Bel me terug

Bel me terug

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug.

Andere behandelingen

Naast het aanbrengen van de verschillende galvanische lagen, kan Galvano van Wolferen nog een aantal extra behandelingen voor u uitvoeren. Onderstaand vindt u een overzicht van de verschillende andere behandelingen die wij aanbieden.

Chromateren van aluminium

Het chromateren van aluminium wordt vooral uitgevoerd om het materiaal te voorzien van een sterke, corrosiewerende laag. Dit wordt veel gedaan bij technische toepassingen, waarbij de laag kan dienen als elektrisch geleidende laag en/of primer/hechtlaag voor verf. Bij het chromateren van aluminium maken wij gebruik van 650 chromitAL van Surtec. Hiermee is het chromateren van aluminium een zogenaamde Chroom6-vrije passivering.

Na het chromateren van het aluminium heeft het materiaal geen glimmend uiterlijk. Een gechromateerd stuk aluminium is voorzien van een doorzichtige, licht iriserende laag.

Het chromateren van aluminium met 650 chromitAL biedt de volgende voordelen:

 • Bruikbaar als nabehandeling voor geanodiseerde lagen
 • Perfecte basislaag om op te spuiten, poedercoaten en lijmen
 • Excellente corrosiebescherming in vergelijking met Chroom 6+ passiveren
 • De laag voldoet aan de militaire specificaties

Het chromateren van aluminium wordt toegepast voor de volgende redenen:

 1. Als hechtlaag of primer onder verflagen op profielen en plaatwerk
 2. Als elektrisch geleidende laag op wapensystemen
 3. Als anti-corrosielaag op scheepsonderdelen

Voor het chromateren kunnen wij een maximale maat verwerken van 2400mm x 1800mm x 1400mm (lxbxh).

Het beitsen van RVS

Elk RVS onderdeel dient gebeitst te worden. RVS is namelijk een legering die wel degelijk roest, zonder een dergelijke nabehandeling. Door zagen, boren, slijpen, buigen of lassen wordt de structuur van het RVS veranderd waardoor het wel kan gaan roesten. Door te beitsen worden deze veranderingen in de eigenschappen van het materiaal weer teniet gedaan en krijgt het RVS zijn corrosiewerende eigenschappen terug.

Het beitsen van RVS onderdelen wordt vooral gedaan in de volgende sectoren:

 1. Machinebouw
 2. Levensmiddelenindustrie
 3. Scheepsbouw
 4. Constructiewerken

Voor RVS beitsen kunnen wij een maximale maat verwerken van 7000mm x 1900 x 1900 (lxbxh). Buizen, pijpen en bijvoorbeeld kokers kunnen wij tot een lengte van 7000mm RVS beitsen.

Slijpen en polijsten

Vooral bij het herstellen van materialen kan het nodig zijn om het materiaal eerst grondig te slijpen, zodat bijvoorbeeld de lak- of verflaag van het materiaal verwijderd wordt. Ook dit kunnen wij voor u laten uitvoeren. Afhankelijk van de gewenste afwerking en de staat van het product, kiezen wij een passende oppervlaktebehandeling welke, indien nodig, ook over opvullend vermogen beschikt. Hiermee wordt bedoeld dat eventuele oneffenheden in het materiaal opgevuld en afgevlakt worden.

Daarnaast kunnen wij de materialen die voorzien zijn van een oppervlaktebehandeling laten voorzien van een polijstbeurt zodat deze direct gebruikt kunnen worden voor uw project.

Twijfelt u of wij uw product kunnen bewerken of wat de beste oppervlaktebehandeling is? Wij voorzien u graag van advies en denken graag met u mee! Bel ons op 0227 60 00 33 of maak gebruik van ons contactformulier.