Nieuw bij Galvano van Wolferen is onze anodiseerlijn waarmee wij zwart kunnen anodiseren. Tijdens dit proces krijgt metaal een zwarte decoratieve en beschermende laag. Dit wordt met name toegepast op onderdelen voor machinebouw en interieurtoepassingen.

Wat houdt anodiseren in?

Bij anodiseren wordt er met een elektrochemisch proces en zwavelzuur een oxidelaag gevormd op metaal. Hierdoor wordt het metaal corrosiewerend en krijgt het een mooie laag. Bij veel oppervlaktebehandelingen krijgt het metaal een extra laag. Bij anodiseren is dit niet het geval. De laag wordt opgebouwd uit het metaal dat het proces ondergaat. Daarnaast blijft de metalen uitstraling behouden tijdens het anodiseren.

Het proces van zwart anodiseren

Anodiseren gaat als volgt in zijn werk:

  1. In de eerste stap wordt het metaal zo goed mogelijk gereinigd.
  2. Vervolgens kan het metaal worden geëtst, dit is niet verplicht maar het kan ervoor zorgen dat de dikte van het metaal wordt verkleind.
  3. Vervolgens vindt het daadwerkelijke anodiseren plaats en wordt de oxidelaag gevormd.
  4. In de laatste stap wordt het metaal geseald in een koud bad en wordt het volledig afgesloten.

Voordelen van zwart anodiseren

Zwart anodiseren brengt diverse voordelen met zich mee. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Fraai en decoratief uiterlijk
  • Metaalkarakter blijft behouden
  • Duurzaam, kleurecht en corrosiebestendig
  • Langere levensduur van het metaal
  • Vergt weinig onderhoud

Metaal zwart laten anodiseren

Wilt u uw metaal zwart laten anodiseren? Bij Galvano van Wolferen is het mogelijk. Wij hebben al meer dan 65 jaar ervaring met oppervlaktebehandelingen en veredelingstechnieken. Ons productieproces is gericht op het verduurzamen en corrosiebestendig maken van diverse metalen. Dankzij onze jarenlange ervaring en expertise kunnen wij u voorzien van goed advies en bent u er zeker van dat uw onderdelen in goede handen zijn.

Benieuwd naar de mogelijkheden en wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via 0227 60 00 33 of maak gebruik van het contactformulier.